fbpx

Релаксирайте в полите на Рила

Релакс зоната ни е едно уникално място от най-висок клас, което ще допринесе за вашата релаксация, регенериране на духа и тялото и зареждане с добро
настроение.

Релакс Зона

В зависимост от вашите предпочитания, тук вие имате на разположение:

Басейни

Насладете се на плуването в кристално чистата вода на големия ни вътрешен басейн, с размери 4/14 м, постоянна температура на водата от 28 °C, на въздуха 35 °C.

Плуването е сред активностите, които значително намаляват стреса.  Дизайнът на плувната зала – с огледалните си повърхности и снимки на Рила, допълнително влияят благотворно на вътрешната ви хармония и ви пренася във величествената атмосфера на планината.

През топлите месеци на годината нашите гости могат да се насладят и на външния ни басейн.

Джакузи

Пълен релакс и хармония в спокойна обстановка. Отпуснете сред водния циклон от мехурчета, докато струите масажират мускулите и подпомагат премахването на умората. 

Водната струя влияе на клетките в дълбочина. Засилва кръвообращението и обмена на веществата, повлиява намаляването на целулита. Джакузито приютява до 5 души едновременно.

Сауна

Традиционната сауна е ефективен начин за изчистване на тялото от токсини, презареждане с енергия и намаляване на стреса. Започнете с вземане на топъл душ, за да подготвите тялото си. 

След престоя в сауната, се отпуснете поне за половин час в къта за релакс с пухкава хавлия, за да задържите топлината, и чай или вода, за да възстановите хидратацията.

Билкова сауна

Благотворният ефект на традиционната сауна се допълва от ефекта и на ароматерапията.  Изключително полезна за духа и тялото. Освобожда ви от токсините, без да натоварва дихателната система с горещ въздух.

Въздейства върху сетивата и духа ви с нежния аромат на билки, брани в Рила планина. Температурата на въздуха е 40-50 °C и влажност до 40%.

Финландска сауна

Високата температура и ниската влажност предразполагат към цялостно изчистване на организма от токсините. Температурата е 90 °C, като влажността на въздуха регулирате като поливате нагорещените камъни с вода. 

Престоят е между 5 и 15 минути, индивидуално е за всеки организъм, като редувате със същата продължителност охлаждане – студен душ или ледена стая.

Инфраред сауна

Помещението се затопля между 40 и 50 °C, посредством инфрачервени лъчи. Те проникват в дълбочина от 1 см в кожата, като същевременно са изключително безопасни и все по-често се използват за лечение и за възстановяване на спортисти, както и за лечение на синузити и хреми. 

В инфраред сауната тялото се загрява директно от лъчите, като въздухът остава с нормална температура. Тялото изхвърля токсините, клетъчният метаболизъм се увеличава, подобрява се кръвообращението и снабдяването на тъканите с кислород. 

Парна баня

Лечебната сила на парата, съчетана с ароматерапия и релаксираща музика ще ви помогнат да се освободите от стреса и да се почувствате като преродени. 

Парната баня на хотел Рила е голяма, събира 8 души и ви позволява да се отпуснете на спокойствие. Температурата на въздуха е 50 °C, влажността 90%.

Кнайп пътека

Подобрява кръвообращението, микроциркулацията и метаболизма. Има тонизиращо и оздравително
действие. Редуващата се топла и студена вода създават чувство на лекота, отмора и енергизиране. 

До голяма степен, напомня редуването при сауна цикъл – топло със студено, но с концентрирано усещане върху стъпалата и долната част на краката. 

Леден кът

Леденият кът е модерен начин за охлаждане на тялото след топлинни процедури във финландската сауна и парната баня. 

След всяка такава задължително трябва да се завърши с охлаждане на тялото, каквото леденият кът предлага, иначе ефектът на топлинните процедури рязко би спаднал. Ще се изненадате колко бебешки нежна и розова ще бъде кожата ви в продължение на часове след това.

Релакс зона

След обиколка на различните СПА съоръжения ви препоръчваме кратка почивка. Отпуснете се на затоплящите се лежанки и почуствайте как топлината буквално изсмуква натрупания стрес във вратните мускули и рамената, а тялото ви се зарежда с блаженство. 

След такъв плавен преход към обичайните ежедневни активности ще се почувствате отпочинали и заредени.